In 1993 woonde ik op deze zolder. Een kunstenaarscliché. Er was geen verwarming. De wind waaide door de enkelsteens muur naar binnen. Maar het was ruim en prachtig oud. Waarschijnlijk was de ruimte in de ambachtsschooltijd in gebruik als opslag. Namen en krabbels op de muren, soms wel op 4 meter hoogte, herinnerden aan andere mensen die er voor dat ik er woonde, tijd moeten hebben doorgebracht.

Gezeten op de dwarsbalk voor het raam met de voeten in de vensterbank had je er een fantastisch uitzicht over Leiden, richting het LUMC. Daar heb ik de bliksem spectaculair in zien slaan.

Er zijn nog een paar foto’s in deze serie. Het zijn zwart wit afdrukken op PE papier die daarna door een kleurenbadje met kopersulfaat zijn gegaan. Dat maakt het zwart in de foto donkerrood metallic. Helaas niet voor de eeuwigheid. Als ik mijn hand op een scanner kan leggen zal ik ze hier toevoegen.

Related Images: