Zou het mogelijk zijn om je eigen huid zo sterk te maken dat die bullet-proof wordt? En zou je een micro-organisme kunnen maken dat plastic in een keer omzet in alcohol? Beeldend kunstenaar Jalila Essaidi en ontwerper Maurizio Montalti kregen 25.000 euro om met wetenschappers aan de slag te gaan en deze vragen te beantwoorden. Het resultaat is vanaf aanstaande donderdag te zien in Naturalis. In de studio beeldend kunstenaar Jalila Essaidi, Marcel Piët manager bij het Genomics Consortium van het NFI en Lucas Evers, hoofd programma bij de WAAG society.

Er wordt flink geklust in Naturalis. In de tentoonstelling over life sciences, naast de opgezette Stier Herman, bouwt ontwerper Maurizio Montalti een bioreactor waarin van plastic alcohol wordt gemaakt. Verslaggever Gerda Bosman bekeek de vorderingen en sprak de enthousiaste ontwerper Montalti en de vrolijke schimmeldeskundige Han Wösten die nauw samenwerkten in dit project.

Related Images: