Wat je ook doet, je bent machteloos.

De videogame ‘That dragon, Cancer’ kwam uit op 12 januari. Een uniek spel, en niet alleen omdat je het onmogelijk kunt winnen. Het is gemaakt door Ryan Green, een game-ontwikkelaar, ter nagedachtenis van zijn kleine zoontje Joel. Toen Joel net één jaar was geworden, werd hij ziek en kregen zijn ouders te horen dat hij een ernstige vorm van kanker had.

Tijdens een vreselijke nacht met zijn zoontje in het ziekenhuis kwam Green op het idee om de ervaringen van hem en zijn vrouw Amy met hun zieke kind vast te leggen in een videogame. Amy zag aanvankelijk niets in het idee, maar werkte uiteindelijk toch mee.

Daar waar je anders een spel uitspeelt door een resultaat te bereiken, kan dat hier niet. Kleine Joel heeft kanker en blijft ziek. Wat je ook doet, je bent machteloos.

De game was een van de onderwerpen waar ik over vertelde in de tech en gadgetrubriek van Nieuws en Co. Lees meer over het spel bij De Kennis Van Nu.