Posted on Tuesday, April 11, 2006 10:25 AM

Gaigien is de weblog van Gerda Bosman. (Klik hier voor de betekenis van ‘Gaigien’)

Op dit weblog post ik verhalen die ik schreef en reportages van mijn hand. Voor radio, print of internet. Ook zet ik er foto’s en andere artikelen op, van dingen die me opvallen. Het oudste bericht is uit september 2005, de vorm van de artikelen verandert door de tijd.

Ik werk als wetenschapsjournalist en gadgetqueen voor Nieuws en Co en als coördinator op de wetenschapsredactie van de NTR.
Bekijk hier mijn linkedinprofiel.

'De tuin als lusthof en slagveld'De tuin als lusthof en slagveld‘ ligt in de winkel! Ik heb het geschreven samen met Corlijn de Groot AKA Clijng met wie ik sinds maart 2010 ‘De Groene Vinger’ bestier. We houden ons daar bezig met tuinieren en wetenschap. En organiseren aardpeerfestivals. Onder andere. Het boek is uitgegeven door Scriptum.

Gaigien is ook te volgen via twitter: @gaigien
De Groene Vinger ook: @degroenevinger
Mailen kan op (gaigien)@(gaigien.nl)

Er rust auteursrecht op de foto’s, de reportages en de geschreven tekst. Daar heb ik, door het hier op internet te zetten, geen afstand van gedaan. Dat je ‘t weet …

Zoek Gaigien


Fotobijschrift: Dit is de bijna complete Lennipsfamilie, de familie van mijn moeders kant, op de familiedag in 1978. Voor wie Gaigien niet kan vinden: het is die persoon die de opmerking van de fotograaf: ‘kijk eens naar het vogeltje’ als enige letterlijk neemt.

Gaigien is de verkleinvorm van Gait, wat in het Drents ‘Gerrit’ betekent. Zo noemden ze me vroeger thuis. Vergelijk het met Annegien of Margien. Gerritje dus.