Bij alle genezende handelingen die een arts uitvoert, geneest het placebo-effect een beetje mee. Dit effect is het intrigerende fenomeen dat mensen beter kunnen worden van een behandeling, ook als daar geen medische verklaring voor is. Hoe zorg je dat het placebo-effect zo groot mogelijk wordt?
Zondag 15 januari, 20.00 uur, Radio 1

Met twee reportages:
Het placebo-effect doet zich niet alleen bij ons mensen voor, maar ook bij vissen. Dierfysioloog Gert Flik onderzoekt hoe vissen reageren op pijn- en stressprikkels. Luister hier

Antroposofische artsen staan al heel lang een andere benadering van de patiƫnt voor, dan reguliere huisartsen. Is die gebaseerd op wetenschap, geloof, geluk of wijsheid? Labyrint vraagt het aan Madeleen Winkler, antroposofisch huisarts te Gouda. Luister hier

Related Images: