Op het terrein van Kamp Westerbork wordt de komende weken archeologisch onderzoek verricht. Gisteren ging de eerste schop in de grond van de tuin van het huis waar ook de kampcommandant Gemmeker woonde. Ook het huis zelf wordt onderzocht.

Archeoloog Jobbe Wijnen gaat op zoek naar sporen die bewoners van de commandantswoning hebben achtergelaten. Hij gaat op zoek naar scherven en documenten. Hij vindt een porseleinen isolator, een flesje lysol, muizennesten van krantensnippers, afgetekend tuingereedschap, twee paar schoenen en nog veel meer. De vondsten laten je de geschiedenis van het huis en zijn bewoners bijna aanraken.

Wat vertelt het huis over de mensen die er woonden? Luister aanstaande zondag naar de verhalen uit de voormalige commandantwoninghuis. Nu kun je hier alvast foto’s bekijken die ik gisteren tijdens de opnames maakte. Kijk op noorderlicht voor meer foto’s die ik in de loop van de week zal voorzien van bijschriften.


Meer informatie over het onderzoek.

Related Images: