Met de wrakduikers van Duik de Noordzee Schoon ging ik de Noordzee op om een reportage te maken over wat er bekend is over het zeeleven in en om wrakken.

—“Hé Kees, even opletten. Er staat er eentje achteruit te eten bij de reling.” Aan het woord schipper Jan (61), die in onvervalst Haags stuurman Kees (62) erop attent maakt dat één van de opvarenden niet lekker is geworden. De stevige golven op de Noordzee zijn Gerda, journaliste van Radio 1, te veel geworden.—
Zo begint de reportage die Mylene de la Haye schreef voor de Panorama. Het was fijn dat ze ook mee was. Want ze nam met veel enthousiasme mijn opnameapparaat van me over. Pas toen ik weer vaste grond voelde was ik weer in staat om een fatsoenlijk interview te doen.

De reportage is 23 oktober uitgezonden en hier te downloaden

De reportage van Mylene, voorzien van mooie foto’s van onderwaterfotograaf Cor Kuyvenhoven, is hier te lezen.

Related Images: