Mijn scriptie staat online! Begeleid door de volgende tekst:

Tijdens haar stage bij Noorderlicht schreef Gerda Bosman een artikel over de relatie tussen migraine en een gaatje in het hart. Zij interviewde hiervoor een promovendus die beweerde deze relatie te hebben ontdekt. Naderhand kwam Bosman erachter dat wat hij vertelde niet volledig klopte, en na verder bronnenonderzoek ontdekte ze dat de geïnterviewde ook helemaal niet de ontdekker was. Dit maakte Bosman nieuwsgierig; hoe waren andere wetenschapsjournalisten met deze casus omgegaan? Wat waren hun bronnen? Hoe veel achtergrondonderzoek deden zij? Was dit onderwerp misschien slechts een hype, waarin journalisten elkaar napraatten? In deze scriptie ploos zij de zaak volledig uit, met in het achterhoofd de vraag hoe je als journalist wetenschappelijk onderzoek in het goede kader kunt plaatsen.

Vind de scriptie op de site van De Nieuwe Reporter

Related Images: