Dat ze zwanger waren was al bekend. Het intens verliefde stelletje zat al een paar weken uitgebreid met elkaar te tutten. Gisteren stak hun liefdesbaby voor het eerst z’n witte kop boven de rand van het nest uit.

Vanaf begin maart zijn de gedragingen van het stel zee-arenden, enorme roofvogels met een spanwijdte van twee-en-halve meter, te volgen via een webcam die vanuit een boomtop op het nest van de arenden is gericht. Jammer genoeg is daar op dit moment niks op te zien. Het beeldsignaal valt steeds weg. Slechts af en toe is er een glimp van het jong op te vangen. Pas als het jong een week oud is kan het probleem worden verholpen.

-Kijk op: http://www.staatsbosbeheer.nl/actueel/zeearend/
-Beluister het gesprek over het duo met Frans Vera, ecoloog bij staatsbosbeheer: HoeZo Radio 8 maart 2006

Related Images: