8 maart – 15 april 2007
‘Net als Rembrandt een verzameldrift’
een Leidse kunstkamer

Rembrandts verzamelwoede is de aanleiding van deze expositie in de Rembrandt Ontvangsthal. Leidse kunstenaars is gevraagd bijzondere voorwerpen beschikbaar te stellen. Mijn dode babymus ligt er ook bij.

Een dode mus
Deze babymus viel in een hete zomer, een jaar of vijftien geleden, uit mijn dakgoot. Ik was verrast door de schoonheid van het volstrekt natuurlijk gemummificeerde musje en besloot het een mooi rustplaatsje te geven. Het boek is gemaakt van Amerikaans notenhout dat van zichzelf een paarsachtige kleur heeft. De buitenkant is een beetje verbleekt. Het maakt de binnenkant alleen maar mooier.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk, dagelijks van 10:00 tot 17:00.
De Rembrandt ontvangsthal is te vinden in het Scheltemacomplex Marktsteeg 1 te Leiden.

Related Images: