Nee. Homeopathie werkt ECHT niet. Maar voor wie denkt van wel heb ik iets bijzonders in de aanbieding: een superplacebo.

Maar lees eerst dit.
Exit homeopathie, kom er maar in, superplacebo! Zeker na deze meta-studie die werd gedaan door The National Health and Medical Research Council (NHMRC), de Australische gezondheidsraad.

Homeopathie werkt niet beter dan een placebo. Nu zal dat in de kringen waar ik in verkeer niet als een verrassing zijn gekomen. Al blijkt uit cijfers van het CBS dat hoogopgeleiden vaker naar een alternatieve genezer gaan dan laagopgeleiden. Ze hebben blijkbaar meer geld stuk te slaan.

Een meta-studie dus. Naar 176 onderzoeken die werden uitgevoerd naar de werkzaamheid van homeopathische middelen voor 68 verschillende ziekten waaronder rheuma, borstkanker en verhoudheid, candida infectie, HIV en malaria. De conclusie: homeopathie is bij alle onderzochte aandoeningen niet beter werkzaam dan een placebo.

Je zou denken: duidelijke taal. Naast zo’n berg bewijs ga ik er niet recht tegen in. Maar lees de reactie van Mieke Vloon op het twitterbericht van Aliette Jonkers: “Bij bepaalde klachten werkt homeopathie beter als reguliere middelen met veel e-stoffen, etc. Zelfs bij dieren”.

Beter? Dat is dus onjuist. Maar homeopathie werkt net zo goed als een placebo. En een placebo werkt, zelfs als je weet dat het een placebo is.

Laat ik nu een mooie voorraad placebo hebben ingeslagen die ik nóg een keer – voor een nóg betere werking – heb verdund met lucht. Het mooie van dit placebo is dat je het niet hoeft te slikken. Het is een fraai sieraad dat je kunt dragen zoals je wilt met een bijzondere eigenschap: HET BLIJFT EEN LEVEN LANG WERKZAAM!

Een sieraad, maar niet zomaar een sieraad. Het is een reageerbuis van zuiver glas. Gezet in zilverachtige vatting. Deze houdt een speciaal mengsel van gassen: stikstofgas, zuurstofgas en een divers mengsel van edelgassen alsmede koolzuurgas en de mogelijkheid van een spoor van oscillococcinum. Deze bijzondere combinatie van stoffen werkt op uw lichaam in als een superplacebo. Ik kan u dit prachtige sieraad aanbieden voor 329 euro, inclusief BTW. Wees er wel snel bij want de oplage is beperkt.

 

KLIK HIER OM DIT SUPERPLACEBO TE BESTELLEN
oscillo2
 


Hier zie je Arjan Lubach die nog één keer uitlegt hoe onwaarschijnlijk het is dat er überhaupt nog iets van de toegevoegde stof (werkzaam of niet) – in homeopathische middelen zit. Je bent dus net zo goed af met een placebo.