We worden in de gaten gehouden. Wanneer precies, en door wie, dat is niet altijd duidelijk.

Met de technieken die door het internet beschikbaar zijn geworden, is te achterhalen waar we zijn, met wie we mailen, wat we aan informatie op het internet opzoeken. Wat betekent onze privacy nog, voor onszelf en voor de nieuwsgierige ander? Glipt onze privacy ons tussen de vingers door, of is er nog iets te redden? Daar gaan we het vanavond over hebben met Jaap Henk Hoepman, onderzoeker bij TNO op het gebied van privacy en beveiliging en bovendien universitair hoofddocent ‘security and applied cryptography’ aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Verder gaat onze verslaggever Gerda Bosman op bezoek bij Kees de Vey Mestdagh, hoofd van het Centrum voor recht en ICT aan de Universiteit van Groningen. Hij heeft zich vast op internet een beeld gevormd van de verslaggever…
Luister hier naar de aflevering van Labyrint over privacy van zondag 28 juli op radio 1.

Related Images: