Is dat wat wij ‘bezield’ noemen niet meer dan wat gesputter tussen neuronen? Zijn wij ons brein? Bert Keizer schreef voor de maand van de filosofie (april) het boek ‘Waar blijft de ziel’ waarin hij zich verzet tegen het wereldbeeld zoals dat geschetst wordt door ‘neurosofen’ zoals Dick Swaab en Victor Lamme.

‘De geest zit in het brein zoals de stemming in een feestje, en als de stemming eruit is, dan ben je niet geneigd om buiten te gaan kijken waar hij gebleven is. Het grappige is dat mensen dat rond de geest wél doen, en dan nog terugkeren met verhalen ook.’ – Bert Keizer

Bert Keizer is aanstaande zondag te gast in Labyrint radio. Pieter van der Wielen gaat met hem en psycholoog en hersenonderzoeker Victor Lamme in gesprek. http://www.wetenschap24.nl/programmas/labyrint/labyrint-radio/2012/april/01-04.html

Related Images: