De tuin als lusthof en slagveld

Posted on 3 jun '15

Het eerste boek van De Groene Vinger!

Tuinieren roept allerlei vragen op. In tuinboeken lees je wel wát je moet doen om je planten tevreden te houden maar niet waaróm het zo moet. Daar nemen Gerda Bosman en Corlijn de Groot geen genoegen mee. Met hulp van wetenschappers en door zelf experimenten uit te voeren beantwoorden ze allerlei vragen zoals: Kun je planten lui maken? Waarom schiet een slak liefdespijlen af? Kan een plant kanker krijgen? Is supermarktbasilicum de plofkip onder de planten? Hoe lief is het lieveheersbeestje? Waar bewaart een onthoofde worm zijn herinneringen? Kan een boom asociaal zijn? Waarom zijn de meeste planten groen?

Lees hier meer over De tuin als lusthof en slagveld.

What Others Are Saying

 1. D h grooss - van waning 8 jul '16 at 9:39 am

  Eigenlijk reactie op je takkenwijven brief aan corlijn
  Gaat over slakken. Als je door park en of bos ( in mijn geval scheveningse bos) loopt , zie je dat de bruine naaktslak ( als het nat is) fantastisch werk doet!! Alle honden poep wordt door hen ” opgegeten”! Soms zie je een poep of in het gras of op het pad (niet opgeruimd…) al in een uur verdwenen zijn….. Heb er hele smakelijke foto s van…..
  Om van de slakken in mijn tuin af te komen strooi ik in de schemering wat vogelvoer in het midden ; ma een half uur zie je uit alle richtingen slakken hierop afkomen, na een uurtje schep ik ze allemaal in een emmer en deponeer ze in het park/bos; egels eten slakken.
  Dus niet te veel slakken eten!!! Ze zijn deel van de kringloop!

  • Gaigien 21 aug '16 at 1:54 pm

   Dank voor je reactie! Ik moet echt wel heel erg honger hebben wil ik naaktslakken gaan eten. Ze zijn inderdaad erg nuttig. Hartelijke groet, Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *