Tastbare sporen

Posted on 29 sep '14

Special over archeologie van de Tweede Wereldoorlog op NPOwetenschap.nl

Archeologie van WOII
In de special ‘Tastbare sporen’ lees je meer over verschillende opgravingssites in Nederland, Duitsland en Polen. Voor NPOwetenschap.nl stelde ik dit dossier samen. Ik bereidde verschillende programma’s binnen dit thema voor.

What Others Are Saying

  1. Alojamiento web 1 jul '16 at 12:49 am

    Tweehonderd jaar na de definitieve nederlaag van Napoleon verraadt het herinneringslandschap weinig van wat er zich heeft afgespeeld. De vernielingen, grafheuvels en militaire voorwerpen van gesneuvelde militairen zijn al lang verdwenen. Negentiende-eeuwse reizigers hadden meer geluk. Zij konden zich beroepen op tastbare sporen van de veldslag om zich een beeld te vormen van de strijd. Toch bleek dat ook voor hen allesbehalve een gemakkelijke oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *