Volwassen malaria parasiet tussen de rode bloedlichaampjes

Malaria de wereld uit met genetische modificatie

Posted on 31 okt '11

Labyrint radio ging deze zondag over klonen & knutselen met dieren, oftewel genetische modificatie. Worden dieren, na schaap Dolly en stier Herman, eigenlijk nog gekloond en genetisch veranderd? Ja, luidt het antwoord. Johan van Arendonk, hoogleraar dierveredeling en genetica aan de universiteit in Wageningen en aan Frank Grosveld, hoogleraar celbiologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam zijn te gast.

In dit gesprek ook een reportage van mij. Op een symposium over genetische manipulatie sprak ik met muggenprofessor Willem Takken. Hij vertelt me hoe genetische modificatie een middel kan zijn om malaria de wereldbol af te krijgen. Luister hier

Be the first to leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *