De wereld onder onze voeten

Posted on 10 jul '11

Volgens geoloog Salomon Kroonenberg moeten we zorgvuldiger omspringen met de aardbodem. Hij schreef er een boek over: ‘Waarom de hel naar zwavel stinkt’. Kroonenberg zou graag her en der kijkbuizen in de grond plaatsen om ons bodemkundig erfgoed te ontsluiten. Toine Jongmans is bodemkundige. Volgens hem moeten zijn vakgenoten meer het veld in, om lekker te ‘lullen rond een kuil’. Verder hoort u studenten op zoek naar ondergrondse sporen van de Rijn. En een reportage van Gerda Bosman vanuit het Nederlands museum van bodemprofielen in Wageningen met daar onder veel andere het profiel van de ‘enkeerdgrond’ die de prijs ‘de meest kenmerkende bodem van Nederland’ won.

Luister hier

What Others Are Saying

  1. Gaigien 13 okt '11 at 10:30 pm

    doet dit het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *